Kända kaffemärken, Gevalia

september 19, 2019 |
Kända kaffemärken, Gevalia

Gevalia som betyder Gävle på latin är ett varumärke som tillverkar kaffe och i Sverige väljer många just Gevalia när det kommer att köpa gott kaffe. Det är enkelt att lita på Gevalia eftersom man vet att de alltid levererar gott kaffe och därför är det inte konstigt att kaffemärket genom åren blivit ett så omtalat och känt varumärke. Även om Gevalia kanske är extra stort här i Sverige så bör man även veta om att det är ett kaffemärke som säljs och dricks på många ställen runt om i världen men hur började allt? Jo, varumärket lanserades 1920 av företaget Vict. Th. Engwall & Co. De hade då rostat kaffe i några år (sedan 1913).

På början av 30-talet så blev varumärket betydligt större i samband med att Vict. Th. Engwall & Co bestämde sig för att öppna upp flera stycken försäljningskontor som fick namnet Gevaliarosteriet. 1947 beslutade de sig för att det vore en bra ide att mala kaffet i deras fabriker och där med började kaffepulver säljas på burk vilket än idag är något som folk uppskattar. I slutet av 50 talet närmre bestämt 1957 så bytte de ut burken mot att istället sälja kaffet i vakuumförpackningar. 1971 köptes Vict. Th. Engwall & Co upp av det amerikanska företaget General Foods vilket då innebar att även Gevalia blev uppköpta av det amerikanska företaget men naturligtvis så finns Gevalias kafferostning trotts detta ändå kvar i Gävle.

Vilket kaffe skulle du bjuda på?

Gevalias slogan lyder ‘vilket kaffe skulle du bjuda på?’ och det är en bra fråga för kaffemärket har mängder med olika kaffesorter som man kan välja mellan och vilket kaffe som faktiskt är godast är svårt att svara på. Det är nämligen helt och hållet en smaksak och ofta är man tvungen att pröva sig fram för att vara säker på vilket kaffe det är man föredrar men några av de kändaste sorterna är.

Gevalias originalkaffe

Mellanrost som även är känt som Gevalias originalkaffe. Det är ett kaffe med god smak och helt egen karaktär. Försöker man noga känna av kaffets goda smaker så kan man känna smaker av bär och mörkchoklad. Kaffet finns att köpa som bryggkaffe, el-brygg, kok, bistro, Colombia, Milea och koffeinfritt.

Mörkrost är en annan kaffesort som uppskattas av många eftersom kaffets karaktär är riktigt fyllig och god. Mörkrostat kaffe blir extra gott om man häller varm mjölk i kaffet (café au lait). Kaffet finns att köpa som bryggkaffe, aromatico, ebony, intensivo och skånerost.

Ecologico är Gevalias ekologiska kaffe. Det drick enorma mängder med kaffe i Sverige mycket eftersom det ofta är fika vare sig man är på jobbet eller hemma. Sverige är det land där det dricks näst mest kaffe i hela världen och därför är det extra viktigt att vara snäll mot miljön samtidigt som man avnjuter en god kopp med kaffe. Eftersom så många som möjligt ska kunna avnjuta Gevalias ekologiska kaffe så finns kaffet att köpa både som mellanost och mörkrost. Det finns även att köpa hela bönor om man vill mala kaffet själv samt som snabbkaffe.

Category: Selectorigin

Comments are closed.