Kaffeträffar med extra allt

september 26, 2017 |

Syjuntor, herrklubbar, vinklubbar och alla andra typer av sällskap, vi har nog alla hört om dem eller kanske till och med deltagit i någon. Det var i alla fall med dessa i tanken som vi valde att bilda en kaffe-klubb. Vi är sex personer, både killar och tjejer, som hängt ihop sedan småskolan. De flesta av oss har familjer och alla som har småbarn vet hur svårt det kan vara att på regelbunden basis om man har barn. Därför valde vi att träffas torsdag eftermiddagar på ett kafé i stan. En av oss är alltid ledig torsdagar, en annan jobbar kväll då och vi andra har kunnat anpassa våra jobb så det funkar.

Kaffeträffar med extra allt

Olika teman varje gång

När vi kom på idén att träffas varannan vecka så hade vi först inte bestämt exakt hur formerna skulle se ut, det bestämde vi över en sen kväll med mycket vin. Eftersom vi alla älskar kaffe så tänkte vi att det kunde vara en kul grej att ha det som bas-aktivitet, att dricka kaffe. Men vi kände att vi ville ha nåt mer än så, vi snackar ju lätt bort två timmar men ville ha något som liksom tillförde någonting mer. Då bestämde vi oss för att inför varje kaffeträff ha ett tema. Vad temat ska vara är dock helt fritt. Och det betyder verkligen helt fritt. Tänkte att jag skulle berätta om några av våra träffar, vilka ämnen vi hade valt och hur träffarna då blev.

Första temat blev Finland

Innan vi drog igång våra kaffeträffar så fick alla skriva ned fem olika ämnen på ett papper och så vek vi ihop lapparna och drog en för att se vad vi skulle prata om kommande träff. Första lappen som drogs stod det Finland på. Inför vår första träff så funderade vi då alla på vad vi ville prata om eller bidra med på ämnet Finland. Det roligaste är att det inte finns några gränser alls. Det är bara att använda fantasin. En av oss valde att berätta om en helt galen Finlands-kryssning där allting gick fel i princip. Han somnade i fel hytt, tappade byxorna (utan att bära kalsonger under), stötte på en kvinna som visade sig vara en man och en massa annat galet. Vi fick oss ett gott skratt. Nästa person hade skrivit ut ett recept på en morotslåda som hennes släktingar i Finland alltid serverar till jul. En tredje hade hittat en sida på nätet som säljer finskt lakrits så vi fick prova på på chokladrullad lakrits, extremt salt lakrits och de nostalgi-framkallande Lejon pastillerna. Det sista vi gjorde den träffen var att dra en ny lapp för nästa tillfälle. På lappen stod det skräckfilm.

Nervkittlande filmer

Nervkittlande filmer

När det blev dags för skräckfilmsträffen så kom två av oss utklädda till skräckfilmskaraktärer,  Ghostface från Scream och Clownen från Det. En annan hade gjort små goodie-bags fyllda med biosnacks. Sedan samtalade vi kring olika filmupplevelser när det kommer till skräckfilm. Vi var ganska överens om de flesta filmer vi diskuterade. Jurkjyrkogården, Den onda dockan och Exorsisten var några klassiker som skrämt oss, och som vi kallar gamla hederliga skräckfilmer. Precis som Hajen och Alien är spännande och skrämmande men kanske inte så skräckinjagande som de andra. Lappen vi sedan drog för kommande träff hade texten spel.

Sen blev det dags att upptäcka spel

När vi kom så hade alla verkligen tolkat spel på många olika sätt. En i gänget hade sparkat liv i sitt gamla Donkey Kong och tagit med sig det. Spelet gick runt bland oss alla under stor förtjusning. Nästa berättade om sin passion för spel online och visade exempel på vilka spel hon gillade på bland annat uno online, king.com och pokerstarscasino.eu, sedan tipsade hon om sidor man kunde spela schack mot motståndare från hela världen. Hon visade även att det fanns sidor där man kan få hjälp att söka olika spel online.

Sedan blev det dags att spela lite brädspel eftersom nästa person tagit med sig ett schackbräde. Han är med i en schackklubb så han gick igenom spelregler eftersom vi andra inte hade så bra koll på det. Schack visade sig vara riktigt kul! Sista exemplet jag ska berätta om var när vi drog en lapp där det stod böcker. Det var ett ämne som verkligen engagerade. Först och främst hade en i gänget varit på second hand och köpt en bok till oss var, noga utvald för att passa oss. Efter att han berättat om varför han valt varje enskild bok så gick vi en runda och alla fick prata om en bok de har en speciell känsla för. Det blev ett otroligt givande samtal där allt från Bibeln till Sagan om ringen till Brott och straff. Böcker kan verkligen framkalla minnen och långa, intressanta diskussioner. Jag hoppas att våra små aktiviteter har inspirerat er att göra något liknande.

Category: Selectorigin

Comments are closed.