Kaffe är bra för dig

[ 1 ] september 11, 2017 |

Visste du att människor över hela världen dricker över 2.5 miljarder koppar kaffe varje dag? Det är faktiskt helt oroligt hur mycket vi älskar vårt kaffe. Men frågan som ofta ställs om kaffe är om det egentligen har några hälsoeffekter. Det här kan vara en svår fråga att svara på för vissa, men för oss, är det enkelt! Det korta svaret är, det är nyttigt för sig då länge du inte lägger i en massa socker och mjölk i kaffet. Här kommer några punkter om varför kaffe är så nyttigt för dig.

Kan bekämpa inflammationer

Kan bekämpa inflammationer

Att känna oss svullna är en av de känslorna som ingen av oss uppskattar. Framförallt efter att ha ätit en god måltid som vi vill komma ihåg på ett positivt sätt. Därför är kaffe så bra! Kaffe innehåller nämligen ett kemiskt ämne som kallas polyfenier. De kan hjälpa dig att reducera inflammationer och göra det enklare för din kropp att bryta ner mat. Då behöver du inte oroa dig för att du inte ska kunna få på dig dina jeans imorgon. Nästa gång du äter ute rekommenderar vi dig att stanna kvar och dricka en kopp kaffe vid slutet av din måltid.

En fantastisk antioxidant

Alla säger att vi ska äta blåbär och spenat för att få i oss vårt vardagliga behov av antioxidanter. Det är fantastiska källor av antioxidanter, det är klart. Men det finns något annat som är minst lika bra. Och det är något som du redan dricker varje dag. En kopp kaffe om dagen har faktiskt signifikant mycket mer antioxidanter än något annat livsmedel som du äter varje dag. Antioxidanter kan hjälpa dig att reducera risken att få en mängd farliga sjukdomar som cancer och infektioner.  Så om du vill göra din kropp en tjänst så rekommenderar vi dig att dricka i alla fall en kopp kaffe varje dag. Inte för att det är gott, det vet vi redan, utan för att det är bra för dig.

Hjälper dig att vakna & lugnande effekt

Att vakna upp på morgonen på en måndag kan vara svårt. Och vad är den första saken du gör efter du har duschat och klätt på dig? Jo att göra frukost. Att koka en kopp vart kaffe är ofta en del av vår morgonrutin, och av en bra anledning! Vi visste alla det här, hoppas vi, men kaffe innehåller nämligen koffein. Kanske inte så konstigt. Men visste du att koffein är världens mest använda drog? Vår värld blir nämligen betydligt enklare av att få i oss koffein.  Barn säger ofta att de älskar lukten av kaffe men hatar smaken.  Men i takt med att de blir allt äldre så kommer de snart att inte klara sig utan ett kopp kaffe om dagen. Hur händer det här? Jo, i takt med att vi blir äldre blir livet ofta mer stressigt. Och lukten av kaffe är faktiskt erkänt som en lukt som har en lugnande och avslappnande effekt på oss. Inte är det så konstigt att vi vuxna älskar vårt kaffe. Det gör oss pigga samtidigt som det gör oss mindre stressade.

Hjälper dig att vakna & lugnande effekt

Category: Selectorigin

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Caron Desoto skriver:

    I savor, cause I found exactly what I used to be taking a look for. You’ve ended my four day lengthy hunt! God Bless you man. Have a nice day. Bye

Leave a Reply