Därför älskar vi kaffe

september 30, 2018 |

Trotts att kaffet är en dryck som uppskattas nästan överallt runt om i världen så är den något alldeles extra här i norden.

Därför älskar vi kaffe

I Sverige är ’att fika’ en stor del av vardagen både i skolan, på jobbet men naturligtvis också när det kommer till ens privatliv när man träffar vänner och familj. I ’att fika’ är kaffet väldigt betydelsefullt och att tycka om kaffe är därför aldrig fel. Vad för sorts kaffe man föredrar är en smaksak och ibland får man pröva sig fram. Det är inte bara den goda smaken eller att drycken är väldigt social som får folk att älska kaffe utan det finns en mängd med fördelar till att faktiskt tycka om drycken men vad är det som gör kaffet så speciellt, varför älskar vi kaffe så pass mycket som vi gör? det finns många svar på den frågan.

Fem anledningar att älska den sociala drycken kaffe förutom för smaken

Kaffet är ens bästa vän på morgonen. Finns det någon bättre känsla än att dricka en kopp kaffe när man är alldeles nyvaken och egentligen inte vill stiga upp ur sängen? Troligtvis inte. Genom att man blir pigg av kaffet så resulterar det också till att man blir på bättre humör och att vara glad smittar av sig på andra. Genom att vara piggare blir också minnet bättre och man resulterar bättre och det känns såklart alltid lite trevligare att vara pigg när man är i skolan eller på jobbet.  Kaffet ger en längre liv. Studier har visat att folk som dricker kaffe lever längre än de som inte gör det. Det kan låta märkligt men det är sant eftersom koffeinet som finns i kaffet gör att inflammationer inte sprider sig på samma sätt. Det har visat sig att de som dricker ungefär 2 – 4 koppar om dagen har mindre chans att drabbas av bland annat demens, bröstcancer, tarmcancer och diabetes. Att kaffet kan resultera till mindre sjukdom är en god anledning till att verkligen älska den goda drycken. Man får bättre hy av kaffe. Kaffet är ett av världens bästa livsmedel när det kommer till att hjälpa hyn att må bra. I synnerhet om man placerat kaffet utanpå huden genom att göra en mask av kaffesump. Ofta behöver man bara blanda kaffesumpen med lite honung för att göra en hemmagjord mask. Huden kommer efter masken att bli len och må bra.  Träning + kaffe = sant. Tycker man om att träna är det till fördel om man även gillar kaffe eftersom kaffet gör att träningen blir ännu bättre. Det är kanske inte så konstigt eftersom kaffet gör en piggare och är man piggare blir det också lättare att verkligen fokusera vilket är viktigt att göra när man tränar.  Kaffe är bra för magen. Kaffe (i synnerhet mörkrostat) innehåller ämnet N-metylpyridinium vilket är bra för magen eftersom de blockerar cellernas syra produktion i magen. Det gäller dock att dricka lagom mängd med kaffe eftersom dricker man för mycket kan andra ämnet i kaffet orsaka magont.

Fem anledningar att älska den sociala drycken kaffe förutom för smaken

Category: Selectorigin

Comments are closed.